Nieuwste technieken

Drukmeting

Binnen de praktijk kan gebruik gemaakt worden van drukmeting. Hiervoor wordt een plaat gebruikt die de drukplekken onder de voeten registreert tijdens het staan, maar ook tijdens het lopen. Door gebruik te maken van dit systeem kan de therapie geoptimaliseerd worden.
De ganganalyse is een belangrijk onderdeel van de podotherapeut voor het stellen van de juiste diagnose. De drukmeetplaten kunnen een nauwkeurigere meting doen dan hetgeen uw podotherapeut met het oog kan waarnemen. Er is onder andere te zien hoe hoog de drukken onder de voet zijn maar ook hoe lang ze aanhouden.
 

3D-technologie

 

‚ÄčPodotherapie Pero maakt naast handmatige vervaardiging van zolen gebruik van een 3D-techniek. Met dit systeem wordt een digitale 3D-scan gemaakt van de voet. Deze scan geeft een identieke weergave van de voet waarna met de computer aanpassingen gemaakt kunnen worden om stand of afwikkeling van de voet te verbeteren. De uiteindelijke inlay krijgt hierdoor de perfecte pasvorm. Welke aanpassingen nodig zijn voor een optimaal werkende zool, is nog steeds niet met computers te bepalen. De deskundigheid van de podotherapeut blijft daarin essentieel.

 

In-shoe meting

 

De laatste ontwikkeling is het meten van de drukken in de schoen, dit kan zowel met als zonder uw inlay gebeuren. Voor dit onderzoek moet extra tijd gereserveerd worden en kan niet tijdens een gewoon consult ingepland worden.

Copyright © 2020 Podotherapie Pero
Webdesign & CMS by Downdijk