Reumatische voet

Nederland telt circa 450.000 reumapatiënten. Door reuma kunnen ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten onstaan. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Uw podotherapeut kan u helpen deze pijn te bestrijden en preventieve adviezen geven om klachten te voorkomen.

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kan dit beperkingen geven in het dagelijks leven.

Een veel voorkomend probleem bij mensen met reuma is het optreden van voetklachten Door de ontstoken gewrichten kan het lopen en staan erg pijnlijk zijn. Ongeveer 80-90% van de reumapatiënten ervaart klachten in de voeten. 

Complicaties bij reuma

Als gevolg van de reuma kunnen er een aantal complicaties optreden in de voeten waar u mogelijk last van kunt krijgen.

Een podotherapeut kan (eventueel in samenwerking met de reumatoloog en orthopedisch schoenmaker) uw klachten behandelen en verlichting bieden. 

In de folder ‘De reumatische voet’ leest u onder andere welke behandelingen er zijn voor reumapatiënten met voetklachten, krijgt u schoenadvies en een aantal tips voor thuis.

Copyright © 2020 Podotherapie Pero
Webdesign & CMS by Downdijk